Nieuwe Mirror MK 3 op bootshow Southhampton

Als u bij het nationale kampioenschap in Engeland bent geweest dan had u de eerste 3 MK3 Mirrors kunnen zien varen. 

 

Het publiek kon reageren op de bootshow in Southhampton. Op de stand van P&B deed de wereldkampioen 2005 Ross Kearney verslag van zijn eerste zeilervaringen met de nieuwe Mirror. “Ik had de kans om als eerste  met deze boot te mogen varen in verschillende weersomstandigheden en was meteen erg onder de indruk van de zeilprestaties. De boot voelt enorm stabiel aan en accelereert heel snel op ieder windvlaag. Het dek, dat uit één stuk bestaat, is ontworpen door Phil Morrison. Dit dek heeft het grote voordeel dat er geen losse onderdelen zijn waardoor de boot bij veel wind zijn vorm behoudt. Daarnaast oogt de kuip veel ruimer dan het ontwerp van Trident”.

 

De nieuwe Mirror ontving veel positieve reacties van potentiële Mirror zeilers. Tijdens diverse races bleek dat de MK3 goed meekwam met de oudere houten en polyester top boten, zonder ze te overklassen.

 

Tot op heden was de houten (epoxy) Mirror nog altijd superieur aan de polyester Mirrors. Met de MK3 zal dat misschien gaan veranderen. De toekomst zal het leren.

Wereld Kampioenschap 2010 van 26 december 2010 t/m 8 januari 2011 in Albany, Western Australia at the Princess Royal Sailing Club.
www.mirrorworlds2011.com/

 

Het EK wordt gehouden van 14 tot en met 20 augustus 2010 in de Sligo Yacht Club, Rosses Point, County Sligo in the Northwest of Southern Ireland.