EK 2008 Gottskär Zweden

 

Van 1 tot met 10 augustus hebben Reinier de Weger en ik (David The) deelgenomen aan de Gottskär Race Week in Zweden. Gottskär ligt ca 30 km ten zuiden van Göteborg.  Er werden in deze dagen voor 3 verschillende klassen wedstrijden georganiseerd. Voor de RS Feva, RS Tera (World Championships) en de Mirror. Van 1 tot en met 3 augustus waren de open Zweedse kampioenschappen en van 4 tot en met 9 augustus de Europese kampioenschappen.

 

Op donderdag 31 juli kwamen we aan in Gottskär nadat we twee weken daarvoor met een camper door Denemarken en Zweden hadden getrokken. Gottskär ligt aan een fraaie baai, een uitloper van het Kattegat. We verbleven op een geïmproviseerde camping op loopafstand van de haven van Gottskär die voor de gelegenheid was omgebouwd tot regattacentrum. Het was er een vrolijke bedoening met allemaal wapperende vlaggen van de verschillende deelnemende landen, muziek en diverse standjes, kleine winkeltjes en restaurantjes.

camping was  eigenlijk een oud opleidingscentrum van het Zweedse leger dat was omgebouwd tot Kurs- en Konferenzcentrum. In de verschillende gebouwen verbleven de Engelsen die in groten getale aanwezig waren. Op de verschillende grasveldjes stonden caravans en campers. Er waren echter geen goede voorzieningen voor elektriciteit en water, maar met wat verlengsnoeren