Tekstvak: ‘s Avonds werd er met 45 personen gedineerd in het eetcafé Royal. Het eten was prima en de sfeer opperbest.

De volgende ochtend werd de eigenaar van het startschip Cor Berghuys opgeroepen. De keerkoppeling zou defect zijn en het schip dreef stuurloos in de haven. Het inmiddels in een box afgemeerde schip werd ter plekke gerepareerd en met een vertraging van een uur werd er alsnog gestart op deze 2de racedag. Het was opnieuw prachtig zeilweer, al was de windsterkte wat gering voor de wat zwaardere teams. Zouden de lichtere teams er nu van gaan profiteren?.Op de wal was uitgebreid gesleuteld aan de masttrim van de diverse boten. Zou het helpen? 

De 4de race werd gestart en Sander en Jeroen, niet één van de lichtste,  hadden hun zelflozer (hun boot liep steeds vol water) nu wel onder controle en verloren net hun 1ste plaats aan Lodewyck en Laurens.

Joerien en Max bevestigden opnieuw dat ze bij de kop behoorden door knap naar een derde plek te varen.  Ook de Nederlands kampioenen Sander en Thijn deden weer mee en zeilden naar een 4de plek, waadoor zij nog steeds aanspraak konden maken op het kampioenschap. 

Opvallend was dat David The en Reinier de Weger steeds dichter achter de kopgroep begonnen te zeilen. 
Ze hadden de snelheid in hun nieuw gebouwde boot gevonden en stoven naar voren en eindigden op een knappe 5de plek.

Ondanks hun 11de plaats hadden de gebroeders Boonstra vooruitgang geboekt. Ze zeilden vlak achter de op één na laatste boot en dat was nota bene hun eigen uitgeleende  boot, die nu werd gevaren door de ervaren Jan Klopper en Optimisten zeiler Jelle de Vries. 

De tweede race werd gekenmerkt door een valse start. Ondanks het feit dat er een 2de toeter was gegeven en de x vlag was gehesen ging geen enkele boot terug. Maar liefst 4 boten waren te vroeg over de startlijn en dat kostte Jan en Jim een vrijwel zekere plaats in de top 3. Lodewyck en Laurens finishten als eerste, maar werden niet afgetoeterd. Er ontstond een discussie tussen de zeilers en het startschip. De race officer verzocht op subtiele Westfrieze wijze de discussie te beëindigen. Het hielp en het door Lodewyck  aangekondigde protest werd gelukkig niet uitgevoerd.

De eerste finish toeter van de 2de race was voor Maartje en Analoes de Boer. En ja hoor, David en Reinier zaten in de kopgroep op een knappe 2de plaats. En nog een geweldige prestatie van de nieuwkomers Thomas Kaandorp en Ruben Sasse. Ook zij schoven langzaam naar voren in het veld en eindigden op een knappe 3de plaats. 

Het was dus nog niet gedaan voor Lodewyck en Laurens. Een valse start of een slechte laatste race o.i.d. zou het verlies van het kampioenschap betekenen. Theoretisch hadden in kansvolgorde de zussen de Boer, Jorien en Max, maar ook nog Sander en Jeroen kans op het Kampioenschap. Het werd een bijzondere race. David The en Reinier de Weger hadden alle schroom van zich afgeworpen en zeilden de race van hun leven. Super geconcentreerd konden zij hun voordeel, behaald in een beter